Τι αποκαλυψε ο Διωτης για τη λιστα Λαγκαρντ και τις ξενες μυστικες υπηρεσιες

Σημαντικές αποκαλύψεις για την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» αλλά και τον ρόλο των ξένων μυστικών υπηρεσιών έκανε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Διώτης αποκάλυψε πως ο ίδιος παρέλαβε τη άτυπα τη λίστα σε μορφή USB από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου λίγο πριν ο δεύτερος αλλάξει υπουργείο, τονίζοντας πως αυτή δεν συνοδευόταν από κάποιο συνοδευτικό έγγραφο ή αριθμό πρωτοκόλλου.

Μάλιστα προσέθεσε πως ουδέποτε αναφέρθηκε το όνομα της Κριστίν Λαγκάρντ σε σχέση με τη λίστα ενώ όταν ρώτησε των πρώην υπουργό Οικονομικών πως αυτή βρέθηκε στην κατοχή της ελληνικής κυβέρνησης εκείνος του απάντησε πως αυτό έγινε «με τη συνδρομή ξένων μυστικών υπηρεσιών».

Σε ότι αφορά την λίστα με τα 10 πρόσωπα που ισχυρίσθηκε ο κ. Καπελέρης ότι παρέλαβε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο κ. Διώτης υποστήριξε πως δεν είχε καμία ενημέρωση ενώ δεν γνώριζε καν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε παραγγείλει τέτοια έρευνα.

Στη συνέχεια ο κ. Διώτης ισχυρίσθηκε πως παρέδωσε τη λίστα στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατα τον ίδιο τρόπο με τον οποίο την παρέλαβε χωρίς να έχει ελέγξει το αρχείο. Μάλιστα άφησε αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τέτοια ζητήματα πρέπει να αποφασίζονται από την εκτελεστική εξουσία.

«Αν μου ζητούσε να ερευνήσω το θέμα θα το έκανα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν επί των ημερών του διεξήχθη έρευνα από το ΣΔΟΕ σε σχέση με παράνομο πλουτισμό πολιτικών προσώπων, ο κ. Διώτης απάντησε πως έγιναν μεμονωμένες έρευνες αλλά ουδέποτε υπήρξε η σύνταξη κάποιας λίστας.

Πηγή: Τι αποκάλυψε ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ και τις ξένες μυστικές υπηρεσίες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/70536#ixzz28FNqDveb

20121003-174340.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: