Επισημη συγγνωμη ζητα η Συρια στην Τουρκια για να αποφυγει τον πολεμο

Επίσημα συγγνώμη μέσω του ΟΗΕ ζήτησε στην Τουρκία η Συρία για τη ρίψη ενός όλμου στο τουρκικό έδαφος, ο οποίος σκότωσε πέντε Τούρκους αμάχους και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επαναληφθεί ένα τέτοιο συμβάν.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι επιβεβαίωσε το γεγονός και σημείωσε πως η επίσημη συγγνώμη από τη Δαμασκό ήρθε αμέσως μετά την έγκριση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να προχωρήσει ο τουρκικός στρατός «αν είναι απαραίτητο» σε επιχειρήσεις στη Συρία.

«Αυτοί (οι Σύροι αξιωματούχοι) διαβεβαιώνουν ότι δεν θα επαναληφθεί ένα τέτοιο συμβάν. Αυτό είναι καλό. Ο ΟΗΕ μεσολάβησε και μίλησε στη Συρία κατά τη διάρκεια της νύχτας», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση ο Αταλάι έσπευσε να διευκρινίσει πως η άδεια που έδωσε η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση δεν συνιστά εντολή πολέμου με τη Συρία αλλά αποτελεί απόφαση με «αποτρεπτική» ισχύ.

Πηγή: Επίσημη συγγνώμη ζητά η Συρία στην Τουρκία για να αποφύγει τον πόλεμο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/70695#ixzz28LMdV7xm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: