Η κυβερνηση απαγορευει τις διαδηλωσεις κατα της Μερκελ !

Την επίκληση του άρθρου 11 του Συντάγματος αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένουν να απαγορευτούν όλες οι πορείες, και πιθανώς και οι συγκεντρώσεις την Τρίτη, λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, και λόγω του ιδιαίτερα τεταμένου κλίματος, τέθηκε υπό συζήτηση η πλήρης απαγόρευση των πορειών στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως το άρθρο 11 του Συντάγματος είναι εκείνο που προστατεύει το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι». Ωστόσο στην δεύτερη παράγραφό του, δίνει το δικαίωμα στην εκτελεστική εξουσία να απαγορεύσει «υπαίθριες συναθροίσεις» (συγκεντρώσεις) εφόσον υπάρχει αιτιολογημένη απόφαση της Αστυνομίας και σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Δείτε τι λέει το άρθρο 11:

Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.

Πηγή: Η κυβέρνηση απαγορεύει τις διαδηλώσεις κατά της Μέρκελ! | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/71182#ixzz28hqJCZ5J

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: