Το “πλυντηριο” του Ακη ηταν η χρηματιστηριακη Μιδας, Σοφοκλεους 5

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν με μεγάλη μυστικότητα τις ύποπτες συναλλαγές του πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου και όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας Μίδας ΑΧΕΠΥ, με έδρα τη Σοφοκλέους 5, απέναντι από το παλιό Χρηματιστήριο, η οποία σύμφωνα με καταγγελία λειτούργησε ως «πλυντήριο» για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πεθερός του κ. Σμπώκου είναι ο 89χρονος σήμερα Αλέξανδρος Νικολόπουλος, απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων και ο οποίος ασχολείται συστηματικά εδώ και 40 χρόνια με το χρηματιστήριο, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη και έχοντας στην κατοχή του σειρά ακινήτων στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Νικολόπουλος είναι πρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας Μίδας ΑΧΕΠΥ και κατέχει το 2% της εταιρείας. Η Μίδας, συστήθηκε το 1990 από τον παλαιό χρηματιστή Αθανάσιο Παπακωνσταντίνου και τη θέση του προέδρου πήρε ο κ. Νικολόπουλος που ήταν παλαιός πελάτης του. Η εταιρεία αυτή που κατέχει σήμερα την 60ή θέση από πλευράς κύκλου επενδύσεων στο Χρηματιστήριο, εμφανίζεται τελευταία να δηλώνει σύνολο ιδίων κεφαλαίων και υποχρεώσεων ύψους περίπου 8,5 εκατ. ευρώ και σύνολο ετησίων εσόδων ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας το ΣΔΟΕ αναζήτησε στοιχεία από την ηλεκτρονική τράπεζα δεδομένων αναζητώντας αν ο Γιάννης Σμπώκος προχώρησε μέσω της Μίδας ΑΧΕΠΥ σε αγοραπωλησίες μετοχών την περίοδο 2004-2012.

Ο κ. Σμπώκος κατηγορείται ότι έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ και τα διοχέτευε κυρίως σε χρηματιστηριακές εταιρείες όπου με τη βοήθεια του χρηματιστή πεθερού του τα επένδυε με επιτυχία.

Με βάση το νέο κατηγορητήριο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο κ. Σμπώκος διαχειρίστηκε 40 εκατ. ευρώ του Ακη Τσοχατζόπουλου και αφού τα επένδυσε τα διπλασίασε. Ο ανακριτής του αποδίδει, μάλιστα, εκτός από το «ξέπλυμα» και τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τους άλλους κατηγορουμένους.

Πηγή: Το «πλυντήριο» του Ακη ήταν η χρηματιστηριακή Μίδας, Σοφοκλέους 5 | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/71150#ixzz28hLBzj00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: