Οι Ολλανδοι προετοιμαζαν εταιρειες τους για ενδεχομενο Grexit

Ολλανδοί διπλωμάτες παρείχαν, τον Ιούνιο, συμβουλές σε (ολλανδικές) εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για το πώς οι τελευταίες θα έπρεπε να χειριστούν τυχόν έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, αναφέρει δημοσίευμα που αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της βελγικής εφημερίδας De Morgen, υπό τον τίτλο «Ολλανδοί διπλωμάτες βοηθούν εταιρείες για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Η De Morgen επικαλείται σχετικό δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας De Volkskrant, σύμφωνα με το οποίο οι εν λόγω διπλωμάτες -που δεν κατονομάζονται- ανέλυσαν τους πιθανούς κινδύνους και εκπόνησαν σχέδια εκτάκτου ανάγκης για την περίπτωση μιας ελληνικής εξόδου, τα οποία μοιράστηκαν με τους εκπροσώπους των εταιρειών αυτών, σε συνάντηση που είχαν κεκλεισμένων των θυρών. Πρόκειται για τις γνωστές εταιρείες Heineken, Philips και Unilever, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η De Morgen χαρακτηρίζει τις εν λόγω προετοιμασίες «απίστευτες», εάν αναλογιστεί κανείς ότι η ολλανδική κυβέρνηση δεν έπαυε να τονίζει δημοσίως ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει το δημοσίευμα, έχει εκφράσει την έντονη ενόχλησή της για παρόμοια σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με το σκεπτικό ότι παρεμποδίζουν την ανάκαμψη της οικονομίας.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την πληροφορία της ολλανδικής εφημερίδας, με το αιτιολογικό ότι άπτεται ζητημάτων ασφαλείας, τα οποία το υπουργείο -κατά την πάγια συνήθειά του- «δεν επιθυμεί να σχολιάσει».

ΠΗΓΗ: http://www.bankwars.gr

Advertisements
Comments
One Response to “Οι Ολλανδοι προετοιμαζαν εταιρειες τους για ενδεχομενο Grexit”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: