Σταϊκουρας: Οριακη η κατασταση στα ταμεια του κρατους απο την καθυστερηση της δοσης των 31,5 δισ.

Για οριακή κατάσταση στα ταμεία του κράτους λόγω της μέχρι στιγμής καθυστέρησης στην καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είναι οριακή η κατάσταση των ταμειακών διαθεσίμων», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας ενώ συμπλήρωσε πως το «πάγωμα» στις χρηματοδοτικές ροές του Μηχανισμού Στήριξης από τον Ιούνιο, έχει διαμορφώσει συνθήκες «ασφυξίας» τόσο στα δημόσια οικονομικά, όσο, όμως, και στη ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας.

Μάλιστα όπως ειπώθηκε, από τη στιγμή που η χώρα δεν έχει λάβει ως τώρα τις προγραμματισμένες δόσεις της χρηματοδοτικής στήριξης έχει δημιουργηθεί πρωτοφανής πίεση στην ταμειακή της κατάσταση.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η κυβέρνηση οικονομική πολιτική λέγοντας ότι «τα περιθώρια άμεσης αλλαγής στα μέτρα είναι ανύπαρκτα. Και αυτό διότι η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα προσέφυγε στο Μηχανισμό Στήριξης, και λαμβανομένων υπόψη των εσωτερικών χρόνιων αδυναμιών μας, ο χώρος σχεδιασμού πολιτικών είναι αυστηρά περιορισμένος και εξαρτημένος από το πλαίσιο συνεργασίας με τους εταίρους και δανειστές μας.

Τα δεδομένα μας επιβάλλουν να κρατήσουμε γερά, χωρίς ταλάντευση, το τιμόνι του σκάφους για να πάρουμε τη δύσκολη στροφή.

Να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολύ δύσκολη καμπή με αποφασιστικότητα και ακλόνητη προσήλωση στην εθνική προσπάθεια».

Πάντως ο κ.Σταικούρας έδωσε και μια καλή είδηση ότι κρίνεται ικανοποιητική η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού καθώς για το πρώτο 9μηνο το πρωτογενές έλλειμμα μειώθηκε στα 2 δισ. από 6,1 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Πηγή: Σταϊκούρας: Οριακή η κατάσταση στα ταμεία του κράτους από την καθυστέρηση της δόσης των 31,5 δισ. | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/71591#ixzz28uVd8EPh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: