Το ΥΠΕΞ… σκεπαζει τη γκαφα Μεϊμαρακη – Για ολα εφταιγε ο Τουρκος διερμηνεας…

Σε λάθος μετάφραση του διερμηνέα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμετ Νταβούτογλου επιχειρεί να αποδώσει η Ελληνική κυβέρνηση την… παρεξήγηση που δημιουργήθηκε από μια δήλωση του κ. Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στη Βουλή με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με νεότερη -μετά την αρχική προσπάθεια να απαλυνθούν οι εντυπώσεις από τη γκάφα- ενημέρωση από το γραφείο του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων η δημόσια συνομιλία των δύο ανδρών εστάλη αυτούσια στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και από την απομαγνητοφώνησή της προέκυψε ότι ο Τούρκος διερμηνέας μετέφρασε λανθασμένα τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου ο οποίος είπε «θέλω το Αιγαίο ανοιχτό σε κάθε συνεργασία» και όχι «το Αιγαίο ελεύθερη θάλασσα».

Αποδίδουν δε το λάθος αυτό στο γεγονός ότι ο διερμηνέας έκανε ελεύθερη μετάφραση των δηλώσεων.

Από τη νέα αυτή εξέλιξη προκύπτει ένα νέο θέμα. Το ότι σε μια τέτοια συνάντηση ο Ελληνας πρόεδρος της Βουλής πήγε χωρίς να έχει δικό του διερμηνέα και εμπιστεύθηκε σε όλη τη διάρκεια της συνομιλίας του τον διερμηνέα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για τον οποίο κανείς δεν γνωρίζει πόσα… λάθη έκανε ενδεχομένως ακόμη. Και το ότι η Βουλή των Ελλήνων εξέδωσε δελτίο Τύπου με βάση αυτή την… ελεύθερη μετάφραση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: Το ΥΠΕΞ… σκεπάζει τη γκάφα Μεϊμαράκη – Για όλα έφταιγε ο Τούρκος διερμηνέας… | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/71570#ixzz28txmrClg

20121010-161747.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: