Φερτε πισω τα Wendy’s

Ποια μάρμαρα του Παρθενώνα; Εδώ μαζεύουμε υπογραφές για να γυρίσει το Bacon Mushroom Melt.

20121011-221339.jpg

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια αλυσίδα εστιατορίων που λεγόταν Wendy’s. Ο κόσμος τα αγαπούσε πολύ και τα παιδιά ξυπνούσαν με χαμόγελο κάθε φορά που ήξεραν ότι θα διαβούν την πόρτα τους.
Μέχρι που κάποιοι κακοί άνθρωποι αποφάσισαν να κλείσουν τα Wendy’s στην Ελλάδα. Τα παιδιά δεν χαμογελούσαν πια. Συμβιβάστηκαν με τα υπόλοιπα burger που τους σέρβιραν. Έτρωγαν τις πατάτες τους χωρίς cheddar και bacon. Έπνιξαν τα δάκρυά τους σε φθηνές (ή και πολύ ακριβές) απομιμήσεις.
Αυτό που δεν έσβησε ποτέ από την παιδική ψυχή όμως είναι η λαχτάρα για ένα Double Bacon και ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει
Παλιοκουφάλες φέρτε πίσω τα Wendy’s που αγαπήσαμε

Σαν τον Έλβις και την Μέριλυν, η εικόνα της μικρής Wendy (κόρης του ιδρυτή των Wendy’s, Dave Thomas) έφυγε νωρίς από κοντά μας. Αναπάντεχα. Δεν θες ποτέ να πεθαίνει κάτι δεδομένο. Ένα εβδομαδιαίο ραντεβού που έχεις βάλει στην ατζέντα και ξέρεις ότι θα το τηρείς για πολλά χρόνια ακόμα.

20121011-221400.jpg

Και ίσως να μην μας έλειπε τόσο πολύ αυτό το junk αν δεν είχε χτιστεί όλη αυτή η αίγλη γύρω από το όνομά τους. Αυτό το τυραννικό “γιατί;” που μοιράζονταν 50.000 άτομα τα οποία έγιναν γρήγορα 200.000. Τα νούμερα είναι προφανώς τυχαία. Αλλά η ανάγκη να επιστρέψουν τα Wendy’s ακουγόταν με την ίδια βαρύτητα από έναν που τα υπεραγαπούσε και από έναν που είχε τύχει να φάει μια φορά.
Το να επιστρέψουν τα Wendy’s στην Ελλάδα είχε γίνει κοινή απαίτηση.
Ένα ραντεβού που δεν ήθελες να χάσεις
Για 3 ολόκληρες γενιές που συνωστίζονταν στα τραπέζια του, το Wendy’s αποτελούσε σημείο αναφοράς. Ποιος Μπακάκος και ποιά Μεγάλη Βρετανία. Στις αρχές των 90’s το ραντεβού δινόταν στα Wendy’s. Και η δίψα για παρέα έσβηνε σε ένα μεγάλο ποτήρι με Frosty.

20121011-221459.jpg

Τα Wendy’s είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα τρομερά φανατικό κοινό. Ένα κοινό που δεν παζάρευε το burger που θα έφτανε στο πιάτο του. Ένα κοινό που δεν καταδεχόταν ένα μπιφτέκι σε διαφορετικό γεωμετρικό σχήμα από το τετράγωνο των Wendy’s.
Ένα κοινό που μούγκριζε ηδονικά όταν ανακάλυπτε πόσο ταιριάζει το λιωμένο cheddar και το bacon πάνω από την πατάτα διάολε

20121011-221610.jpg

Ένα μαγαζί, μερικά εκατομμύρια αναμνήσεις
Ο καθένας είχε το μενού του. Θυμάμαι ακόμα την καθιερωμένη Σαββατιάτικη βόλτα με τον πατέρα, την μητέρα και την αδερφή μου στη Γλυφάδα. Μια βόλτα που τελειώνε πάντα στα Wendy’s παρόλο που τριγύρω στη Γλυφάδα υπήρχαν τα Lebel, τα Mac, τα Hambo και τα Taco Time.
Και στο τραπέζι ερχόντουσαν πάντα τα ίδια. Δύο mushroom melt, δύο double bacon, μια σαλάτα Mexicana, κοακόλες και 1 μεγάλο ποτήρι Frosty για την παρτάρα μου. Καλές εποχές που τέλειωσαν και πάνε.
Και δεν ξέρω αν πράγματι θα είχε πλέον ουσία να επιστρέψουν τα Wendy’s στην Ελλάδα ή να μείνουν αέναα ένα απωθημένο. Ίσως δεν είναι τα ίδια τα Wendy’s που έχουν λείψει σε όλους αλλά η νοσταλγική και ανέμελη διάθεση της εποχής που τα συνόδευε.
Βασικά, μαλακίες λέω. Το παίρνω πίσω.
Να γυρίσουν τα Wendy’s κι ας μην έρθουν τα Burger King ποτέ

20121011-221718.jpg

140 χαρακτήρες είναι λίγοι για τα Wendy’s
Ήθελα να μοιραστώ αυτό το θέμα για τα Wendy’s και με άλλους. Φίλους και συναδέλφους που ξέρω ότι στο άκουσμα του ονόματος Wendy’s βγάζουν ένα αργόσυρτο αααααααχχχχχχ. Και αυτό έκανα παρακάτω. Τους ζήτησα να γράψουν ένα tweet με hashtag #oneman_wendys. Και να εκφράσουν όλη τους την αγάπη για τα Wendy’s σε 140 χαρακτήρες.

ΠΗΓΗ: http://www.oneman.gr/keimena/diaskedash/oneman_food/ferte-pisw-ta-wendy-s.1965170.html

Advertisements
Comments
One Response to “Φερτε πισω τα Wendy’s”
  1. testingnyc says:

    Και όχι μόνον αυτό, τώρα καταργήθηκε το BMM και στο US!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: