Η εκπαιδευση περναει σε 3D επιπεδο- Τρισδιαστατα μοντελα στα πανεπιστημια

Ένας καινούριος κόσμος μάθησης ανοίγεται χάρη στην τεχνολογία, αφού πλέον οι 3D εκτυπωτές εισβάλουν στα πανεπιστήμια, με πρωτοπόρο τη Σχολή Mackay School of Mines στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, η οποία πρόσφατα απέκτησε δύο συσκευές 3D εκτύπωσης.

Σαν σε ένα μίνι μουσείο, μια συλλογή από 3D-τυπωμένα μοντέλα εκτίθενται στο ηλιόλουστο τριώροφο αίθριο του κτιρίου. Από την πρώτη στιγμή που οι εκτυπωτές ήρθαν στο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές άρχισαν να τους χρησιμοποιούν αμέσως και να εκτυπώνουν τις εργασίες και τα μοντέλα που είχαν στον μυαλό τους, ενώ οι εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι οι συσκευές αυτές θα χρησιμεύσουν για την προώθηση της εκπαίδευσης και της εξέλιξης της γνώσης στα πανεπιστήμια.

Για παράδειγμα, ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στη διδασκαλία Χημείας είναι να εξηγήσει κανείς στους φοιτητές ότι τα μόρια έχουν σχήμα, εξηγεί ο Μπεν Κίνγκ, καθηγητής Χημείας. «Οι εκτυπωτές αυτοί παραμερίζουν ουσιαστικά το εμπόδιο αλλάζοντας τον τρόπο που διδάσκουν χημεία και το πώς βλέπουμε τα μόρια σε καθημερινή βάση. Επίσης κάνουν το μάθημα καθαρή διασκέδαση.»

Τώρα όπως αναφέρουν ερευνητές στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, θα ήταν ενδιαφέρον η τεχνολογία να περάσει σε ένα επόμενο επίπεδο και οι εκτυπωτές αυτοί, να δημιουργούν στο μέλλον μοσχεύματα,χρησιμοποιώντας «βιολογικά» υλικά, αλλά αυτό είναι ακόμη ένα πολύ μακρινό πλάνο.

Πηγή: Η εκπαίδευση περνάει σε 3D επίπεδο – Τρισδιάστατα μοντέλα στα πανεπιστήμια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/73187#ixzz2A2g9QcuP

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: