Τι σημαινει για την Ελλαδα η συμφωνια μαμουθ ΗP-COSCO-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

– Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας
– Τα φορολογικά έσοδα για τη χώρα μας θα είναι τεράστια καθώς ο Πειραιάς γίνεται “σημείο εισόδου” για τη Hewlett Packard
– Σημαντικά θα αυξηθούν και τα έσοδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
– H Eλλάδα γίνεται ελκυστικότερη στους επενδυτές
– Τι λέει στο Newsit o οικονομόλογος Γιάννης Τσαμουργκέλης.
Η συμφωνία μαμούθ μεταξύ της Hewlett Packard, της COSCO και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κρίνεται από όλους ως πολύ θετική καθώς θα τονώσει την ελληνική οικονομία σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα ενώ θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη μακροπρόθεσμα.

Το super deal αφορά στη μεταφορά όλων των προϊόντων της Hewlett Packard προς την Ευρώπη με το στόλο της CΟSCO και τη διοχέτευσή τους στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω του λιμανιού του Πειραιά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. (διαβάστε εδώ τι προβλέπει η συμφωνία).

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ:
– Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
– Τα φορολογικά έσοδα θα είναι τεράστια για το ελληνικό δημόσιο καθώς ο Πειραιάς γίνεται “σημείο εισόδου” των προϊόντων της εταιρείας Hewlett Packard.
– Θα αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
– Η Ελλάδα γινεται ελκυστικότερη στους επενδυτές.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γιάννης Τσαμουργκέλης “ειναι μια πολύ σημαντική συμφωνία για την ελληνική οικονομία στο σύνολό της αλλά και για τους άμεσα εμπλεκόμενους. Αυτή η συμφωνία ενέχει την ανάγκη σημαντικών επενδύσεων οι οποιες θα έχουν περαιτέρω πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα καθώς θα αποτελούν το εφαλτήριο για άλλες τέτοιου είδους σημαντικές επενδύσεις.

Οι επενδύσεις αυτές αφορούν τη σύνδεση του λιμανιού με το Θριάσιο πεδίο, μια επένδυση που είχε εντοπιστεί ως ανάγκη εδώ και δεκαετίες και επιτέλους ήρθε ο καιρός να υλοποιηθεί και ελπίζω να γίνει πολύ γρήγορα.

Το δεύτερο σημαντικό ειναι πως θα δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης στους αποθηκευτικούς χώρους, στη κατασκευή και λειτουργία αυτών των υπηρεσιών.

Επιπλέον αναδεικνύεται η Ελλάδα ως μια χωρα που μπορεί να έχει σημαντικό ρολο στο παγκόσμιο εμπόριο, ιδιαίτερα στη μεταφορά και μετακίνηση προϊόντων από τις χώρες παραγωγής π.χ Κίνα και άλλες περιοχές της ανατολής προς την Ευρώπη” είπε τέλος ο κύριος Τσαμουργκέλης.

Πηγή:www.newsit.gr

20121115-142530.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: