Το βιντεο των 75.000 ευρω με γκεστ σταρ την Ολγα Κεφαλογιαννη στη Βουλη απο τη ΔΗΜΑΡ

Την υπόθεση του προωθητικού βίντεο του ΕΟΤ, για το οποίο υπήρξαν αντιδράσεις λόγω του κόστους και της συμμετοχής της ίδιας της υπουργού, κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, φέρνουν με ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη και Θωμάς Ψύρρας, προς την ίδια την κυρία Κεφαλογιάννη χαρακτηρίζουν το βίντεο δαπανηρό σε σημείο που δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο βίντεο που γυρίστηκε στο Λονδίνο στις 6 Νοεμβρίου στα πλαίσια μιας δράσης προβολής “flash mob” κόστισε 75.000 ευρώ, μαζί με τη δεξίωση που ακολούθησε μετά την εκδήλωση.

Το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις και για το περιεχόμενό του, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι δεν προβάλλει την Ελλάδα όσο το ίδιο το Λονδίνο. Ειδικότερα, στο βίντεο μια ομάδα ανθρώπων χορεύει μπροστά σε λίγους λονδρέζους υπό τους ήχους μοντέρνας ελληνικής μουσικής, χωρίς να είναι προφανές ότι πρόκειται για ελληνικό δρώμενο. Στο τέλος πάντως οι χορευτές σε παράταξη σχηματίζουν το μήνυμα “Greece Welcomes You” με τα μπλουζάκια τους.

Οι δύο βουλευτές αμφισβητούν και την αποτελεσματικότητα της εν λόγω προβολής τονίζοντας ότι ο τρόπος που δαπανήθηκε το συγκεκριμένο ποσό «δεν είναι ο βέλτιστος, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει μία εκδήλωση flash mob σε βάθος χρόνου, δεδομένου ότι ανεξαρτήτως της αναπαραγωγής του δρώμενου, η δυναμική του κεντρικού μηνύματος ενός τέτοιου γεγονότος περιορίζεται στο χρονικό και τοπικό σημείο εκτέλεσής του. Παράλληλα, η αναφορά σε οποιοδήποτε στοιχείο που μπορεί να παραπέμπει στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, είναι εξαιρετικά περιορισμένη».

Στη συνέχεια, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ρωτούν την υπουργό Τουρισμού με ποιο σκεπτικό προέβη σε μια τέτοια παραγωγή, πως και γιατί έγιναν οι δαπανηρές επιλογές, τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, όσο και με την τοποθεσία της δεξίωσης και αν διενεργήθηκε σχετικός διαγωνισμός, με ποιους όρους και με ποια κριτήρια.

Πηγή: Το βίντεο των 75.000 ευρώ με γκεστ σταρ την Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βουλή από τη ΔΗΜΑΡ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/78089#ixzz2D3UWkFFR

20121123-161953.jpg

Δείτε το βίντεο

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: