Το κρατος δεν μπορει να εισπραξει το χαρατσι εκτος μηχανισμου ΔΕΗ, θα υποστηριξει το Δημοσιο στον Αρειο Παγο

Δεν έχουμε άλλο τρόπο να εισπράξουμε το Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Αυτό υποστηρίζει το Δημόσιο στην αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει για την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα το Δημόσιο στην αίτηση αναστολής υποστηρίζει ότι η εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο έννομα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

Και αυτό γιατί θα υπάρξει απόλυτη αδυναμία να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί το υπόλοιπο ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012, παρά το ότι λόγοι δημόσιου συμφέροντος το επιβάλλουν. Αυτή όμως η αδυναμία είσπραξης έχει ως συνέπεια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Δημοσίου πάντα, να υπάρξει:

1) απώλεια δημόσιων εσόδων πάνω από 1.000.000.000 ευρώ,

2) ελλειμματικός προϋπολογισμός και

3) αδυναμία εκπλήρωσης των δημοσίου συμφέροντος σκοπών του ελληνικού κράτους.

Απ’ όλα αυτά, υπογραμμίζει το Δημόσιο, υπάρχει προφανής κίνδυνος ανεπανόρθωτης ή αλλιώς δυσχερώς επανορθώσιμης βλάβης του ελληνικού Δημοσίου.

Η βλάβη αυτή ανάγεται στο ότι η εξεύρεση ισοδύναμου χρηματικού ποσού προς το μη εισπραχθέν ποσό του ειδικού τέλους ακινήτων (1 δισ. ευρώ) από άλλες πηγές με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο.

Η αίτηση αναστολής του Δημοσίου κατά της πρωτόδικης απόφασης θα συζητηθεί στον Αρειο Πάγο την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου.

Το Δημόσιο ζητάει προσωρινά την αναστολή της επίμαχης πρωτόδικης απόφασης μέχρι οι αρεοπαγίτες να εκδώσουν απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης που επίσης έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: Το κράτος δεν μπορεί να εισπράξει το χαράτσι εκτός μηχανισμού ΔΕΗ, θα υποστηρίξει το Δημόσιο στον Αρειο Πάγο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/81378#ixzz2Exa02eXc

20121213-210054.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: